Dušan Maksimović

Rođen 1989. godine u Ivanjici, gde završava osnovno obrazovanje. Sa 14 godina upisuje srednju Farmaceutsko – fizioterapeutsku školu u Beogradu i stiče zvanje fizioterapeuta.

2011. završava Visoku zdravstvenu školu strukovnih studija u Zemunu. Vođen željom za usavršavanjem i praćenjem modernih trendova u manuelnoj terapijii, nastavlja obrazovanje u Zagrebu gde upisuje Hrvatsku Akademiju Osteopatije, koja je zvanično članica OSEAN-a (Osteopathic European Academic Network)

Osteopatski pristup uspešno primenjuje već od 2015. godine i to sprovođenjem tretmana, istraživanja i prezentacija osteopatije, najpre unutar raznih drugih ordinacija, a sada unutar preduzeća VIP Recovery Center-a (Dušan Maksimović concept therapy) čiji je vlasnik.

U međuvremenu stiče razne diplome iz polja akupunkture, akupresure, osnovni i napredni nivo kod profesorke Vere Đorđević, internacionalnog predavača Su Jok terapije.

Zvanje D.O. (diplomirani osteopat ) stiče na Akademiji osteopatije 2021. pod vođstvom profesorke Bsc D.O Velde Lulić, jedne od deset najpriznatijih osteopata u svetu, gde dobija jako dobro znanje iz polja kranialne, visceralne i mišićno-skeletne osteopatije. U cilju istraživanja povreda i bola ramena, posvećuje se izradi istraživačkog rada na temu “ Uticaj osteopatskog tretmana sa naglaskom na jetru, na desni glenohumeralni adhezivni kapsulitis “ .

U periodu pohađanja Akademije imao je priliku da uči od Paola Tozzija (MSc Ost, BSc Ost-Hons, DO, PT) – jednog od vodećih osteopata na polju fascija.

Ima izuzetno iskustvo u radu sa sportistima, sa kojima je razvijao pružene terapije. Na to je takođe uticalo poznanstvo i saradnja sa profesorom A. Pavlov, gde se kroz neurostimulaciju, neuroaktivaciju, osteopatijom i individualnim izradama plana i programa manuelnih tehnika mobilizacije i istezanja dobija najbrži oporavak.