Jelena Jovanović

Jelena se bavi jogom više od deset godina. Upisala je školu pri Joga savezu Srbije 2022. godine, uspešno je završila i time stekla zvanje licencirane joga instruktorke.

Ona neprestano uči, istražuje i nadograđuje svoje znanje. U svom diplomskom radu obradila je temu „Uticaj joge na zdravlje“. Budući da je sama imala problema sa želučanom kilom, koji je uspešno rešila pomoću joge, posebno se fokusira na tu oblast.

Takođe je završila kurs Silva metode, koji je naučno zasnovan metod kontrole stresa i razvoja uma. Ovaj metod omogućava ljudima da svesno koriste desnu hemisferu mozga, učeći ih da uspore rad svog mozga na alfa moždanu frekvenciju, dok ostaju mentalno aktivni.

Veruje da je duhovni i psihološki rad jednako važan kada je reč o fizičkim tegobama. Naglašava važnost posmatranja ljudskog bića kao celine, i ističe značaj psihosomatike u razumevanju fizičkih problema.

Instruktorka redovno održava časove joge u Beogradu, na Bulevaru Despota Stefana, sredom i petkom od 20h. Njeni časovi kombinuju hatha jogu, yin jogu, tehnike disanja (pranajame) i vežbe stabilizacije. Smatra da je važno da polaznici slušaju svoje telo, te ako osete potrebu, mogu meditirati ili odmarati tokom časa.

Budući da je sama imala problema sa želudačnom kilom, koji je uspešno rešila pomoću joge, posebno se fokusira na tu oblast. Časovi su snimljeni, pa klijenti mogu da prate vežbe iz udobnosti svog doma kada im najviše odgovara.

Pored grupnih časova, nudi i individualne treninge, bilo online ili uživo, prilagođene potrebama klijenta.