Moć autosugestije u borbi protiv depresije

Dobro jutro. Probudio si se, ali nesrećan, neraspoložen ili tužan? Možda ti brak nije baš najsrećniji? Stvari na poslu ne stoje baš sjajno. Neko ti je bolestan ili si jednostavno lošeg raspoloženja? Izgleda da si se nesvesno našao u kandžama depresije, ali nemoj da brineš, nada za isceljenje postoji.

Kad mislimo da je sve crno, upadamo u anksioznost i čini nam se kao da se ceo svet ruši. Zato je potrebno brzo reagovati. Rešenje postoji, a u sledećim redovima ću vam otkriti pravi recept za uspešnu pobedu protiv depresije.

Moć afirmacije

Afirmacija ili autosugestija koju svesno upućujemo sebi u ovim teškim vremenima jedini je pravi izlaz iz problema. Zašto? Odgovor je prilično jednostavan.

Veoma važan deo našeg podsvesnog uma funkcioniše tako što se na njega može uticati autosugestijom. Onda vam je jasno da svaka autosugestija koju upućujemo sebi tako dolazi do podsvesnog dela našeg uma, a on naređenja izvršava bez izuzetka. Šta to znači?

To znači da je podsvesni deo našeg uma uvek spreman za izvršenje zadataka koje mu zadajemo, da ne razlikuje istinu od laži, već se isključivo fokusira na zadatak koji je pred njim.

Da, tačno je to što ste upravo pomislili: „Možemo da ga lažemo!” I ja vam preporučujem da to uradite svesno. Ove bele laži za njega su istina, a s vremenom će postati istina i za vas. Ako dovoljno dugo istrajete u afirmaciji, čuda će početi da se dešavaju i vaš život će krenuti uzlaznom putanjom.

Afirmacija u praksi

Šta je afirmacija? Afirmacija je sugestija koju upućujemo sebi. To je ono kada se u nama vodi neka vrsta dijaloga, pa počnemo da sebi govorimo nešto poput: „Nemoj ovo, uradi ono.”

Problem s kojim se susrećemo u 21. veku jeste sledeći: od malih nogu su nas učili da izgovaramo neke negativne afirmacije i one su s vremenom postale naše uzrečice. Neke od njih su: „Ja mrtav hladan stojim i gledam”, „Umro sam od sramote”, Spavam ko zaklan”. Kapirate…

Jednostavna, ali i čudesna promena sledi ako promenite način izražavanja, kao i način razmišljanja.

Samo pozitiva

Ovo su neke pozitivne afirmacije koje ja koristim:

  • Danas je najbolji dan u mom životu.
  • Volim i prihvatam sebe.
  • Utišavam svoj ego i sve što se dešava je za moje najveće dobro.
  • Osećam se odlično.
  • Privlačim samo dobre i pozitivne ljude, situacije i okolnosti.

Neću vam mnogo pričati o tome koliko se moj život promenio nabolje kada sam napokon izašao iz depresije, ali siguran sam da ćete pravu moć ove čudotvorne tehnike osetiti na svojoj koži već posle nekoliko dana laganja sebe samih.

Depresija traje ili može trajati onoliko dugo koliko joj mi to dozvolimo. Svakoga jutra, neposredno nakon buđenja, pravo je vreme za afirmaciju i autosugestiju. Dok perete zube ili obavljate fiziološke potrebe, programirajte svoj um da razmišlja u vašu korist.

„Hvala ti, Bože, na ovom danu. Ovo je najbolji dan u mom životu. Osećam se sjajno i potpuno živo. Znam da se sve dešava za moje najveće dobro i to je u redu.”

Smislite nešto svoje, a u skladu s problemom koji imate. Na primer, ako ste u svađi sa suprugom, recite: „On ili ona je najdivnije biće na planeti i volim ga/je najviše na svetu.”

Za svaki problem osmislite svoju afirmaciju i posmatrajte kako se dešava čudo.

Želim vam svako dobro i ostanite zdravi, srećni i u miru. Do sledećeg čitanja. Živeli!

. . .

Nikola TodorovićNikola Todorović rođen je 1987. godine u Nišu, diplomirani je socijalni radnik, otac maloletnog Mihajla i suprug jedne Katarine.

Njegov hobi je muzika, autor je bloga nemrznji.rs, na kome piše o bolesti koja ga je zadesila i zahvaljujući tom iskustvu pomaže ljudima koji imaju slične probleme.

Imate pitanje u vezi ove teme?

Postavite ga na dnu stranice – odgovor stiže u roku od 24 sata.

KOMENTARI

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj