„Šetnja pored Srebrnog jezera mi je poboljšala zdravlje”

Šta čoveka u današnje vreme može odvojiti od konstantnog gledanja u telefon ili neaktivnosti kod kuće? Šta ga može naterati da se pokrene, koja bi ga aktivnost podstakla da poboljša pre svega odnos prema sebi i svom zdravlju?

Mi predlažemo: dolazak na Srebrno jezero! Šetnja po predivnom prirodnom okruženju predstavlja izuzetnu priliku za sve vrste aktivnosti, koje kao nagradu donose poboljšanje zdravlja!

Šetnja pored jezera leči!

Postoji mnogo prednosti šetanja i pešačenja u prirodi nadomak jezera, a tu zasigurno spada poboljšanje, kako fizičkog, tako i psihičkog zdravlja. Pre svega, samo Srebrno jezero i prekrasna priroda koja ga okružuje jedan je od glavnih motiva turista za šetnju i rekreativne aktivnosti.

Osim toga, sama šetnja nije dosadna zbog raznolikosti krajolika. Mogu se videti različite obale, čamci, pecaroška mesta, drveće i svakojake vrste ptica i drugih životinja. U isto vreme, tu su i lepo uređene vikendice sa velikim dvorištima i veselim ljudima, koji bez stresa uživaju u pogledu na jezero uz topli čaj ili neki osvežavajući napitak, u zavisnosti od doba godine. Prava oaza mira.

Srebrno jezero - Šetalište

Lagana šetnja po prirodi na Srebrnom jezeru sprečava i kontroliše dijabetes, povećava fizičku spremnost, spušta krvni pritisak i holesterol, poboljšava disanje i pravilan rad pluća, povećava raspon pažnje, sprečava depresiju, umanjuje stres i još mnogo toga.

Sve ovo ispričao nam je Miloš, koji radi kao stručnjak za marketing i dosta vremena u toku dana provodi za računarom. „Samo šetnja pored jezera poboljšala mi je zdravlje. „Stresovi od rokova, svakodnevna napetost, čak i bolovi u leđima – sve to je nestalo otkad sam se sa suprugom preselio iz Beograda  u Veliko Gradište, mali grad pored Srebrnog jezera” – rekao nam je Miloš.

Šetnja na glavnom šetalištu ili po vikend-naselju?

Duž obale Srebrnog jezera nalazi se uređena pešačka staza dugačka nekoliko kilometara. To šetalište je glavna „žila kucavica“ ovog turističkog mesta, povezuje mnogobrojne plaže, restorane, kafiće i prodavnice.

Nakon završetka pešačke staze, posle auto-kampa, asfaltiranim putem okruženim drvećem, odmah se ulazi u najmirniji deo Srebrnog jezera, put duž jezera od pet do šest kilometara, gde su vikendice sa uređenim dvorištima i različitim terasama na vodi.

Turistima koji vole nešto urbaniju atmosferu svakako preporučujemo šetnju na glavnom šetalištu. Onima koji žele da pronađu mir i da se opuste u prirodi, cvrkutu ptica i u prirodnom ambijentu preporučujemo šetnju po vikend-naselju, koje je, kao što je već pomenuto, znatno duže od glavnog šetališta.

Tvrđava Ram

Koje sve aktivnosti postoje na Srebrnom jezeru?

Na Srebrnom jezeru tokom letnje sezone, kada je temperatura vode idealna, turisti najviše vole da plivaju. Plivanje pozitivno utiče na mnoge aspekte života, te mnogi stručnjaci, lekari i fizioterapeuti, preporučuju upravo ovu aktivnost kao jednu od najboljih i najzdravijih po ljudski organizam. Pored toga, postoje i razne aktivnosti na vodi, poput vožnje pedaline ili kajaka.

Tu su takođe kulturno-istorijske ture biciklom oko rimskih utvrđenja ili pešačke ture po lokalitetima na koje vas samo meštani mogu uputiti.

Spisak svih mogućnosti na Srebrnom jezeru i kompletan vodič za ovaj kraj možete pronaći ovde.

Imate pitanje u vezi ove teme?

Postavite ga na dnu stranice – odgovor stiže u roku od 24 sata.

KOMENTARI

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sadržaj